Pikáns batyu

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Hani

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

45

Nehézség

Könnyű

Pikáns batyu

Pikáns batyu

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

8 szelet csont nélküi karaj
8 szelet gépsonka
savanyú uborka
só, bors, mustár
olaj a sütéshez
A fűszerek Toldi Fűszer termékek:
www.toldifuszer.hu

*

Elkészítés:

A karajt megtisztítjuk (én le szoktam vágni a karajszeleteket körbevevő külső réteget), kiverjük, sózzuk, borsozzuk.
Egyik oldalát megkenjük mustárral, majd sonkaszelet és uborkát teszünk rá. Összehajtjuk és hústűvel összekapcsoljuk.
Olajban hirtelen pirosra sütjük, majd kevés víz hozzáadásával puhára pároljuk. (Most én sütőben sütésre módosítottam, 180 fokon, kb. 45 perc alufóliával fedve, majd pirítás kicsit a végén.)
Petrezselymes rizzsel körítve tálaljuk.
Ezt a receptet anyósomtól kaptam.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Pikáns batyu