Hozzávalók:
8 szelet csont nélküi karaj
8 szelet gépsonka
savanyú uborka
só, bors, mustár
olaj a sütéshez
A fűszerek Toldi Fűszer termékek:
www.toldifuszer.hu
*
Elkészítés:
A karajt megtisztítjuk (én le szoktam vágni a karajszeleteket körbevevő külső réteget), kiverjük, sózzuk, borsozzuk.
Egyik oldalát megkenjük mustárral, majd sonkaszelet és uborkát teszünk rá. Összehajtjuk és hústűvel összekapcsoljuk.
Olajban hirtelen pirosra sütjük, majd kevés víz hozzáadásával puhára pároljuk. (Most én sütőben sütésre módosítottam, 180 fokon, kb. 45 perc alufóliával fedve, majd pirítás kicsit a végén.)
Petrezselymes rizzsel körítve tálaljuk.
Ezt a receptet anyósomtól kaptam.