Hozzávalók:
1 csomag fagyasztott leveles tészta
50 dkg darált hús
1 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 kis doboz sűrített paradicsompüré
1 tojás sárgája
pici olívaolaj
ízlés szerint fűszerek
*
Elkészítés:
A hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk a Turbó Aprítóban.
Az olivaolajat beletesszük a Mesterszakács Nyeles Serpenyőbe, megpirítjuk a finomra vágott hagymákat, rátesszük a darált húst, amit szintén megpirítunk. Amikor a hús megpuhult belekeverjük a paradicsompürét és fűszerezzük. Fűszerezhetjük oregánóval, bazsalikommal vagy éppen magyaros fűszerkeverékkel is.
A leveles tésztát kiolvasztjuk, a Gyúrólapon a Nyújtó segítségével vékonyra nyújtjuk.
A Töltikével kiszaggatjuk a tésztát, majd a kiszaggatott kört a Töltike fogazott felére helyezzük. Egyik felére 1ek-nyi húst teszünk, majd összenyomjuk a Töltikét.
A kész pitéket a Szilikon Sütőlapra tesszük és a Szilikon Kenőecsettel megkenjük tojássárgájával.
160 fokon arany barnára sütjük a pitéket.
Elkészítéséhez javasolt Tupperware termékek:
Turbó Aprító
Mesterszakács Nyeles Serpenyő
Gyúrólap
Nyújtó
Töltike
Szilikon Sütőlap
Szilikon Kenőecset