Pezsgőhabos baracktorta

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

minimancs

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

12

Előkészítési idő (perc)

0

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Haladó

Pezsgőhabos baracktorta

Recept leírás:

Hozzávalók:

tésztához: 4 tojás
krémhez: 1 sárgabarackbefőtt
díszítéshez: 2 dl

*

Elkészítés:

Először is a sütőt bekapcsoljuk 180 fokra (gázsütő 3-as fokozat). Egy 24 cm-es (nekem 26-os van, azzal is jó!) tortaformát kivajazunk és kilisztezünk. A tésztához való tojások sárgáját különválasztjuk a fehérjétől. A sárgákat fehéredésig keverjük a kristálycukorral. Ez robotgéppel 3-4 perc nagy fokozaton. Majd belekeverjük a lisztet és a kakaóport. Teljesen elkeverjük. Majd külön felverjük a 4 tojásfehérjét kemény habbá. Egyharmadát hozzákeverjük a kakaós masszához, és erősen, jól eldolgozzuk, fellazítjuk vele. A maradék habot is hozzáöntjük, de akkor már csak óvatos mozdulatokkal dolgozzuk össze, nehogy a tojáshab összetörjön. Ha már elvegyült, beleöntjük a kivajazott tortaformába, elegyengetjük, betesszük a sütőbe kb. 20-25 percre. Tűpróbával ellenőrizhetjük a 20. perc után, belebökünk egy kést, ha nem ragad rá semmi, akkor elkészült. Míg sül a tésztánk, addig 3 deci pezsgőt felteszünk melegedni. A maradék egy decibe beletesszük a 4 tojássárgáját, a vaníliapudingport, a kristálycukrot. Nagyon alaposan elkeverjük, majd a forró pezsgőhöz öntjük és kevergetve, pár perc alatt sűrű krémmé főzzük. Pár perc után hozzákeverhetjük a zselatinport is. (Ha lapzselatinunk van, azt egy pár percre hidegvízbe kell áztatni, majd kinyomkodni és úgy hozzákeverni a krémhez) Hagyjuk hűlni, de mielőtt teljesen kihűlne keverjük hozzá a habbá vert tejszínt is, óvatos, laza mozdulatokkal. A megsült tésztát hűlni hagyjuk, ha már csak langyos, akkor vegyük le a karimát, fordítsuk meg és óvatosan emeljük le az alját. Ha jól kivajaztuk-liszteztük, akkor le fog jönni. Erre azért van szükség, hogy ha már a krém is rajt lesz, másnap könnyedén ki tudjuk majd emelni hogy ne a tortasütőben kelljen majd szeletelni a tortát. Ha sikerült meglazítani akkor fordítsuk meg, tegyük vissza és újra csatoljuk rá a karimát. Kenjük meg a tészta tetejét a lekvárral vékonyan, majd a lecsöpögtetett barackokat egyenletesen helyezzük el rajta. A pudingos habot kenjük rá, majd helyezzük egy éjszakára a hűtőbe. (Mielőtt még a krémet rátennénk a torta oldalához körben tehetünk duplán hajtogatott sütőpapírt, ez segít, hogy a krém ne ragadjon a tortaforma oldalára. Ha ezzel nem akarunk bíbelődni, akkor másnap, mielőtt levennénk a karimát egy késsel érdemes a tortaforma szélét végighúzni, így ha kikapcsoljuk nem ragadnak rá majd nagy pamacsok a tortánkból) Másnap a 2 dl tejszínhabot kemény habbá verjük és ahogy nekünk tetszik úgy díszítjük vele. Ha nem akarjuk nem muszály, akkor is nagyon mutatós.

Pezsgőhabos baracktorta

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Pezsgőhabos baracktorta

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!