Hozzávalók:
1, 5 kg újkrumpli
1 nagy csokor petrezselyemzöld
1 kg sertéscomb
8 cikk fokhagyma
1 fej vöröshagyma
4 zsömle
2 tojás
só
bors
pirospaprika
zsír a sütéshez
*
Elkészítés:
A krumplit kockára vágva kevés sós vízben megfőzöm, rászórom a petrezselyemzöldet. Ledarálom a húst a fokhagymával, vöröshagymával együtt, majd hozzáteszem a beáztatott és jól kinyomkodott zsömléket(lehet kenyeret is), az egész tojásokt, sót, borsot, pirospaprikát, ízéles szerint, az egészet jól összedolgozom. A húsmasszából gömböket formálok, ellapítom, forró zsírban kisütöm. Teszek a petrezselymes újkrumplira pár kanállal a fasírt zsírjából, jól összekeverem. Savanyúság, befőtt, kompót, saláta illik hozzá.