Petrezselymes újkrumpli bécsi szelettel

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Könnyű

Petrezselymes újkrumpli bécsi szelettel

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

1 kg rövid karaj
liszt
prézli
zsír, vagy olaj a kisütéshez

1 kg  újkrumpli
1 csokor petrezselyemzöld

*

Elkészítés:

A húst felszeletelem, kiklopfolom sózom.  A szeleteket  lisztbe, tojásba, prézlibe forgatom, forró zsírban, hirtelen  kisütöm. A karajt  nem kell bő zsírban sütni és lényeges, hogy forró legyen a zsír, vagy olaj, amiben sütjük, így lesz finom,  puha  a hús. Az  újkrumplikat megkaparom,  sós vízben főzöm. A petrezselyemzöldet apróra vágom, egy lábasba szedek a hús zsírjából egy keveset, ráteszem, megfuttatom rajta kicsit, majd beleforgatom a krumplit. Saláta vagy savanyúság kell hozzá.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Petrezselymes újkrumpli bécsi szelettel