petrezselymes burgonya

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Csildi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

15

Nehézség

Könnyű

petrezselymes burgonya

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók:
1 kg krumpli
2 cs petrezselyem
2 tk só
4-5 evk  olaj

*

Elkészítés:

1.    A krumplit megpucoljuk majd  alaposan megmossuk és felkockázzuk. Akkora fazékba teszem, hogy a krumpli víze ha forr ne fusson ki.  Annyi vizet engedek rá, hogy bőven ellepje a krumplit. 1 ek. sót hintek rá, és elkezdem főzni. (Míg habzik, érdemes fedő nélkül főzni, hogy tényleg ne fusson ki . A krumpli fajtájától és a kockák méretétől függően 20-30 perc alatt készül el.
2.    2 csokor friss petrezselymet alaposan megmosok  majd felaprítom (lehet vágódeszkán és aprítógépben is).
3.    Egy nagy lábasba vagy fazékba 4-5 ev k. olajat öntök  Ebbe kerül a petrezselyem, és már lehet is kevergetve párolni. Ahogy átmelegszik, a petrezselyem levet enged. Mire ezt a zöldes levet elpárologja  kész is.
4.    Ideális esetben ekkorra épp megfő a krumpli, amiről gyorsan leöntöm a vizet, és már mehet is a petrezselymes edénybe. Alaposan átforgatom, hogy jól elkeveredjenek, és kóstolás után, ha kell, sózom egy picit.

petrezselymes burgonya

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

petrezselymes burgonya

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!