Hozzávalók:
Két nagy csokor friss petrezselyemzöld,3dkg vaj,1 evkanál liszt,1 evkanál tejföl,só,örölt bors.
Bajorgaluska: 3 db
*
Elkészítés:
A vajat megolvasztjuk és a liszttel rántást készítünk,beledobjuk a vágott petrezselymet,átforgatjuk,felengedjük 4 dl vízzel,só,bors és beforraljuk.Közben a tejfölt fél dl vízzel simára keverem és hozzáadom a leveshez..Botmixerrel simára keverem. Szép halványzöld lesz a színe.
A galuskához a zsemléket vagy a kenyeret megáztatom,kinyomkodom,hozzáadok egy tojást,sót,borsot,vágott petrezselymet és a forró olajba szaggatom egy kanál segítségével,mintha daragaluskát készítenénk.Szép pirosra sütjük és a leves mellé kínáljuk.Ez a galuska bármelyik krémleves mellé illik,de főleg a zeller-krémleveshez


