Petrezselyemleves bajorgaluskával

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Márta

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Könnyű

Petrezselyemleves bajorgaluskával

Recept leírás:

Hozzávalók:

Két  nagy csokor friss petrezselyemzöld,3dkg vaj,1 evkanál liszt,1 evkanál tejföl,só,örölt bors.
Bajorgaluska: 3 db

*

Elkészítés:

A vajat megolvasztjuk és a liszttel rántást készítünk,beledobjuk a vágott petrezselymet,átforgatjuk,felengedjük 4 dl vízzel,só,bors és beforraljuk.Közben a tejfölt fél dl vízzel simára keverem és hozzáadom a leveshez..Botmixerrel simára keverem. Szép halványzöld lesz a színe.
A galuskához  a zsemléket vagy a kenyeret megáztatom,kinyomkodom,hozzáadok egy tojást,sót,borsot,vágott petrezselymet és a forró olajba szaggatom egy kanál segítségével,mintha daragaluskát készítenénk.Szép pirosra sütjük és a leves mellé kínáljuk.Ez a galuska bármelyik krémleves mellé illik,de főleg a zeller-krémleveshez

Petrezselyemleves bajorgaluskával

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Petrezselyemleves bajorgaluskával