Hozzávalók:
2-3 sárgarépa
2-3 burgonya
fél kiló lilatönkű pereszke
só, ételízesítő, törött paprika
a tálaláshoz tejföl vagy paradicsomlé
*
Elkészítés:
Apró kockára vágom a megtisztított sárgarépát és borgonyát, felszeletelem a gombát. Ízesített vízben előbb a répát főzöm rövid ideig, hozzáadom a burgonyát, végül a gombát.
Kevésbé diétás, ha apróra vágott, zsiradékban megfuttatott vöröshagymán pároljuk a répát és a burgonyát, behabarjuk egy-két kanál liszttel, rátesszük a törött paprikát, végül hozzáadjuk a gombát.
Bármilyen gombából elkészíthető, de lilatönkű pereszkéből a legfinomabb.
Tálaláskor ízesíthetjük tejföllel vagy paradicsomlével. Mindkettő illik hozzá.