Pereszke-leves

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

mami

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

3

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Könnyű

Pereszke-leves

Pereszke-leves

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

2-3 sárgarépa
2-3 burgonya
fél kiló lilatönkű pereszke
só, ételízesítő, törött paprika
a tálaláshoz tejföl vagy paradicsomlé

*

Elkészítés:

Apró kockára vágom a megtisztított sárgarépát és borgonyát, felszeletelem a gombát. Ízesített vízben előbb a répát főzöm rövid ideig, hozzáadom a burgonyát, végül a gombát.
Kevésbé diétás, ha apróra vágott, zsiradékban megfuttatott vöröshagymán pároljuk a répát és a burgonyát, behabarjuk egy-két kanál liszttel, rátesszük a törött paprikát, végül hozzáadjuk a gombát.
Bármilyen gombából elkészíthető, de lilatönkű pereszkéből a legfinomabb.
Tálaláskor ízesíthetjük tejföllel vagy paradicsomlével. Mindkettő illik hozzá.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Pereszke-leves