pereszke-leves

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

3

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Könnyű

pereszke-leves

Recept leírás:

Hozzávalók:

2-3 sérgarépa
2-3 burgonya
fél kilónyi lilatönkű pereszke
só, ételízesítő, törött paprika
a tálaláshoz tejföl vagy paradicsomlé

*

Elkészítés:

Megtisztítom a sárgarépát, burgonyát, gombát. A répát és a burgonyát kockára, a gombát hosszúkás szeletekre vágom. Ízesített vízben előbb a répát főzöm, majd hozzáadom a burgonyát, végül a gombát. A törött paprikát a forrásban lévő léhez adom. Ízlés szerint fogyaszthatjuk telföllel vagy paradicsomlével ízesítve.
Aki dúsabban szereti, kevés zsiradékon párolja meg a répát, tegye rá a törött paprikát, öntse fel vízzel vagy levesalappal, amikor kezd puhulni, tegye hozzá a burgonyát, végül a gombát. Levestésztával, főtt rizzsel gazdagítható, és egy-két apróra vágott főtt tojással is.

pereszke-leves

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

pereszke-leves

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!