Hozzávalók:
2-3 sérgarépa
2-3 burgonya
fél kilónyi lilatönkű pereszke
só, ételízesítő, törött paprika
a tálaláshoz tejföl vagy paradicsomlé
*
Elkészítés:
Megtisztítom a sárgarépát, burgonyát, gombát. A répát és a burgonyát kockára, a gombát hosszúkás szeletekre vágom. Ízesített vízben előbb a répát főzöm, majd hozzáadom a burgonyát, végül a gombát. A törött paprikát a forrásban lévő léhez adom. Ízlés szerint fogyaszthatjuk telföllel vagy paradicsomlével ízesítve.
Aki dúsabban szereti, kevés zsiradékon párolja meg a répát, tegye rá a törött paprikát, öntse fel vízzel vagy levesalappal, amikor kezd puhulni, tegye hozzá a burgonyát, végül a gombát. Levestésztával, főtt rizzsel gazdagítható, és egy-két apróra vágott főtt tojással is.