PERBETEI LEGÉNYFOGÓ – sós kalács

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

PERBETEI LEGÉNYFOGÓ – sós kalács

PERBETEI LEGÉNYFOGÓ – sós kalács

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

70 dkg sima liszt, 5 dkg élesztő, 1/2 l tej, 1 kávés kanál cukor, 1 leveses kanál só, 1 dl olaj.
Töltelék: 1 héra

*

Elkészítés:

Az élesztőt  a langyos, cukros tejben felfutatjük, ezt hozzáadjuk a liszthez, bele teszük az olajat és a sót, jól kidolgozzuk. A kidolgozott tészta tetejét meghintjuk némi liszttel és kelesztjük. Kelesztés után a tésztát kinyújtjuk és megkenjük a töltelékkel / krémmel/, összetekerjük, megkenjük a felvert tojásfehérjével, megszórjuk szezámmaggal vagy sajttal, ezután háromszög alakú szeletekre szeljük, vajazott tepsin 180 C fokon sütjük még szép aranysárga színt nem kap.
Jó étvágyat hozzá!

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

PERBETEI LEGÉNYFOGÓ – sós kalács