Hozzávalók:
1/2 kg sertéshús, vagy fele sertés, fele marha
1 sárgarépa
1 petrezselyemgyökér
1 kis zellergumó
4 ek. olaj
1 üveg sűrített paradicsom
1 nagy fej hagyma
4 cikk fokhagyma
1 kk. kanál kakukkfű
1 kk. kanál bazsalikom
1 kk. oregáno
1-2 dl vörösbor(ez el is maradhat, ha nincs)
só
bors
kevés cukor
Soós durum tészta(penne)
só
olaj a kifőzéshez
reszelt sajt
*
Elkészítés:
A húst a zöldségekkel együtt ledarálom. A hagymát kockára vágom és világosra pirítom az olajon, hozzáteszem a darált, zöldséges húst, átforgatom amíg a hús kifehéredik. Megsózom, borsozom, ráteszem a többi fűszert is, a fokhagymát rápréselem, felengedem kevés vízzel és ha van vörösborral, fedő alatt párolom. Félidőben hozzáteszem a sűrített paradicsomot, ekkor kerül bele a cukor, mert az minden paradicsomos ételbe kell és még só, bors. Amikor puha a hús és a zöldség, akkor kész. A pennét sós, olajos vízben kifőzöm (nem kell szétfőzni, lehessen harapni, és leöblíteni sem kell), rászedem a szószt, megszórom reszelt sajttal.