Hozzávalók:
Hozzávalók
40 dkg penne
40 dkg csirkemell
1 tasak Knor sajtszósz alap
20 dkg spenót fagyasztott
15 dkg trapista sajt
1 db vöröshagyma kicsi
4 gerezd fokhagyma
olaj
15 dkg füstölt főtt sonka
200 ml tejszín
só
*
Elkészítés:
Tegyünk fel sós vizet főni a pennének. Ha forr, tegyük bele a tésztát és főzzük meg az útmutatás szerinti idő alatt.
Közben egy serpenyőben, vagy lábosban forrósítsunk egy kevés olajat. Vágjuk össze a vöröshagymát és pároljuk meg az olajon.
Csíkozzuk fel a csirkemellet és kockázzuk fel a sonkát. Tegyük a csirkét a hagymára, sózzuk meg egy kicsit és pirítsuk meg rajta.Majd adjuk hozzá az összezúzott fokhagymát is.
Adjuk hozzá a sonkát és pirítsuk meg azt is egy kicsit.
A kiengedett spenótot adjuk hozzá és öntsük fel 2 dl tejszínnel. Forraljuk össze.
Adjuk hozzá a Knorr sajtszószt és jól keverjük el benne. Majd alacsony lángon főzzük kb. 5 percig.
A kifőtt pennét tegyük egy hőálló tálba és öntsük hozzá a spenótos szószt. Keverjük el a tésztában.
Szórjuk meg a tetejét reszelt sajttal. Majd kb. 200 fokra előmelegített sütőben süssük össze 20 perc alatt, hogy a sajt szép aranybarnára piruljon rajta.


