Penne sonkával, spenóttal, sajttal és csirkével

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Penne sonkával, spenóttal, sajttal és csirkével

Penne sonkával, spenóttal, sajttal és csirkével

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

Hozzávalók
40 dkg penne
40 dkg csirkemell
1 tasak Knor sajtszósz alap
20 dkg spenót fagyasztott
15 dkg trapista sajt
1 db vöröshagyma kicsi
4  gerezd fokhagyma
olaj
15 dkg füstölt főtt sonka
200 ml tejszín

*

Elkészítés:

Tegyünk fel sós vizet főni a pennének. Ha forr, tegyük bele a tésztát és főzzük meg az útmutatás szerinti idő alatt.
Közben egy serpenyőben, vagy lábosban forrósítsunk egy kevés olajat. Vágjuk össze a vöröshagymát és pároljuk meg az olajon.
Csíkozzuk fel a csirkemellet és kockázzuk fel a sonkát. Tegyük a csirkét a hagymára, sózzuk meg egy kicsit és pirítsuk meg rajta.Majd adjuk hozzá az összezúzott fokhagymát is.
Adjuk hozzá a sonkát és pirítsuk meg azt is egy kicsit.
A kiengedett spenótot adjuk hozzá és öntsük fel 2 dl tejszínnel. Forraljuk össze.
Adjuk hozzá a Knorr sajtszószt és jól keverjük el benne. Majd alacsony lángon főzzük kb. 5 percig.
A kifőtt pennét tegyük egy hőálló tálba és öntsük hozzá a spenótos szószt. Keverjük el a tésztában.
Szórjuk meg a tetejét reszelt sajttal. Majd kb. 200 fokra előmelegített sütőben süssük össze 20 perc alatt, hogy a sajt szép aranybarnára piruljon rajta.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Penne sonkával, spenóttal, sajttal és csirkével