Hozzávalók:
tojás, Ráma, élesztő, liszt, túró, porcukor, vaníliáscukor, citrom reszelt héja, cukor
*
Elkészítés:
Habosra keverünk 4 tojássárgáját, 15 dkg Ráma margarinnal, hozzáadunk tejben megfutatott 3 dkg élesztőt, 30 dkg lisztet és alaposan kidolgozzuk. Két részre osztjuk, egyikkel kibélelünk egy tepsit. Áttörünk 75 dkg túrót, simára keverjük 25 dkg porcukorral, egy csomag vaniliáscukorral, egy citrom reszelt héjával, majd belekeverjük a 4 tojás felvert habját, és egy evőkanál lisztet teszünk bele. Ezt a kibélelt tésztára öntjük, majd befedjük a másik tésztával. 3 óráig pihentetjük, majd megsütjük. A sütőből kivéve még melegen meghintjük porcukorral, és kockákra vágva szeleteljük.


