Hozzávalók:
Hozzávalók a tésztához:
kb. 2,5 dl tej
2,5 dkg élesztő
25 dkg finomliszt
25 dkg rétesliszt
5 dkg porcukor
1 db tojás
7,5 dkg margarin
pici só
1 db citrom reszelt héja
A bukták lekenéséhez:
7,5 dkg olvasztott margarin
A töltelékhez:
birsalmasajt ízlés szerint
házi szilvalekvár ízlés szerint
*
Elkészítés:
Kevés langyos, cukros tejben az élesztőt felfuttatjuk.
A lisztet átszitáljuk, azután a kovásszal, a tojással, a porcukorral, az olvasztott margarinnal, a sóval és citromhéjjal ízesítve a tésztát megdagasztjuk.
Duplájára kelesztjük.
Finoman átgyúrjuk lisztezett deszkán és kisujjnyi vastagra kisodorjuk.
8×6 cm-es darabokba vágjuk és a közepébe tölteléket teszünk.
Feltekerjük, a két végét ujjunkkal benyomkodjuk.
Sütőzsírpapírral bélelt tepsibe 20×30 cm) sorakoztatjuk, olvasztott margarinnal a buktákat lekenjük.
Még egyszer megkelesztjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük.
Porcukorral megszórva tálaljuk