Hozzávalók:
60 dkg liszt
4 dkg élesztő
2 dl tej
4 evőkanál cukor
6 dkg puha vaj
csipet só
4 tojássárgája
1 kávéskanál fahéj
3 közepes éses alma
1 kisebb citrom
5-6 evőkanál olaj a kenéshez
tetjére fahéjas cukor vagy baracklekvár
*
Elkészítés:
-az élesztőt a langyos tejben felfutatjuk
-aztán összekeverjük liszt + cukor + só + tojássárgája + puha vaj +
-az almát héjjastól lereszeljük a nagy lyukú reszelőn
-ha túl leveses kicsit kicsavarjuk és a tésztába keverjük+ a citrom leve
-ha túl ragacsos a tészta még keverünk hozzá kevés lisztet
-Erősen lágy tészta kell hogy legyen
-letakarva duplára kelesztjük
-ha megkelt ketté veszem lisztezett táblán kinyújtom külön-külön és feltekerem szorosan mint a kakaóscsigát
-1 1/2 cm vastagra szeletelem
-a tepsit kikenem a 4 kanál olajjal a csigákat bele rakom úgy hogy legyen helyük még kelni
-hagyom még 10-15 percet kelni
-olajjal lekenem a tetejüket + oldalaikat
-200 fokon sütöm amég picit kezd pirulni az oldala és a teteje
-ha újra teszek a tepsibe csigákat érdemes még 1 evőkanál olajjal kikenni
-ha megsült fatáblára teszem ,letakarom 10-15 percig
-Ez az adag 40-42 csigára elég
meg lehet szorni fahéjjas cukorral vagy baracklekvárral kínálni