Pedlizsánkrém

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Judyna

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

25

Sütési / főzési idő (perc)

10

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

4-5 db padlizsán
1 fej hagyma
1,5 dl olaj
só és pár csepp citromlé

*

Elkészítés:

A padlizsánt egészben ,héjában megsütjük a tűzhely platniján (lehet tárcsán a szabadban ,de mindenképpen fémlapon).Minden oldalát ,forgatva sütjük egyenletesen míg a héja kiszenesedik.Azután lehámozzuk és hagyjuk egy picit lecsöpögni,majd műanyag vagy fakéssel aprítjuk.
Tálba tesszük és hozzáadjuk az apróra vágott hagymát,pár csepp citrom levet,sót ízlés szerint és az olajjal kikavarjuk.
A friss padlizsánba lehet tenni egy nyers tojás sárgát is vagy akár majonézt.Pirítóssal,paradicsommal,paprikával mennyei.Jó étvágyat !