PAVLOVA TORTA KATÁTÓL

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kata

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

90

Nehézség

Könnyű

PAVLOVA TORTA KATÁTÓL

Recept leírás:

Hozzávalók:

2 ADAG!!!!!!!
Hozzávalók atésztához
5+5 db tojásfehérje,
1+1 tk.folyékony édesítő,
1+1 ek,etitrit-stevia por,vagy 10-10dkg porcukor.
1+1 ek. 8%-os ecet,
1 ek.étkezési keményítő,
1+1 tk.vanília granulátum,vagy vanília cukor
1-1 csipet só
1 ek.átszitált kakaópor
Tetejére:
6dl.habtejszín
1 tk,vérnarancs aroma
10 dkg.eritrit-stevia por,vagy 10 dkg porcukor
1 cs.habfixáló 1dkg-os /elhagyható/
.

*

Elkészítés:

Elkészítés:
Két tálba készítjük atésztaalapot.
Először a tojásfehérjét tesszük a tálakba 5-5 db-ot,a pici sót,vanília aromát,édesítőt-eritrit-stevia kombót/vagy a porcukrot és kemény habbá verjük,majd beletesszük az ecetet és az egyikhez a keményítőt,a másikhoz a kakaóport,végül fakanállal óvatosan összekeverjük.
Egy téglalap alakú sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük mindkéttésztát,majd a közepébe mélyedést alakítunk ki,amibe majd a krém kerül.
150 fokra előmelegített sütőbe rakjuk 10 percre,majd 110 fokon 90 percigszárítjuk,végül lezárjuk a sütőt és kitámasztott sütőajtóval hagyjuk kihűlni.
Tetejére:
A habtejszínt,az aromával,édesítővel,vagy cukorral kemény habbá verjük,ha szükséges a habfixálót a vége felé hozzáadjuk és tovább habosítjuk.
A kihűlt tésztára tesszük a krém felét és mandaringerezdekkel kirakjuk,majd a krém másik felét rásimítjuk és a tetejét szintén díszítjük.
tipp.
Bármilyen más gyümölccsel is készíthetjük,olvasztott csokoládéval is finom,akkor a habba csorgatjuk a csokoládét.
Jó étvágyat hozzá! 😀

PAVLOVA TORTA KATÁTÓL

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

PAVLOVA TORTA KATÁTÓL

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!