Pavlova torta

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kercsike

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

90

Nehézség

Könnyű

Pavlova torta

Pavlova torta

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

5 tojás fehérje
20 dkg cukor
1 csipet só
1 ek. ecet
1 ek. étkezési keményítő
4 dl habtejszin /én Hulala-t használtam, nem kell bele          cukor és jó az állaga./
1 db vaniliarúd
gyümölcsök

*

Elkészítés:

A tojásfehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. Mikor már jó kemény a hab a cukrot, lassan adagolva még tovább keverjük. Az utolsó adag cukorral együtt adjuk hozzá az ecettel elkevert étkezési keményítőt.
Egy sütőlemezre sütőpapirt teszünk amire egy 22-26 cm átmérőjű kört rajzolunk./ egy kapcsos tortaformát körbe rajzoltam/. Ha nem szilikonos a sütőpapírunk, akkor kicsit bekenjük olajjal. Ebbe a körbe simítjuk bele a felvert tojáshabot úgy hogy közepén egy mélyedést alakítunk ki, vagyis kicsit felhúzzuk a széleken a habot.
A sütőt előmelegítjük 150 fokra, majd 130-140 fokra mérsékeljük, / vagy takaréklángra vesszük/. Másfél óra hosszat sütjök, illetve szárítjuk a sütőben. Ha letelt az idő, lekapcsoljuk a sütőt, félig nyissuk ki az ajtaját, és hagyjuk benne kihülni a habkorongot.
Sütés közben ne nyitogassuk a sütő ajtaját és ha megsült, akkor se vegyük ki, mert megrepedezik!
A hideg habkorong mélyedésébe belekanalazzuk a vaniliamagokkal ízesített, felvert tejszinhabot, a tetejére pedig különféle gyümölcsöket halmozunk.  Almát, körtét fahéjjal, csillagánizzsal ízesített vörösborban főztem meg.
Az a jó, ha a gyümölcsök között savanykás is van, pl.: kivi, gránátalma mag.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Pavlova torta