Pavlova torta

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Bia

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

70

Nehézség

Haladó

Pavlova torta

Recept leírás:

Hozzávalók:

A tortalaphoz: 4 tojásfehérje
A töltelékhez: fél liter habtejszín, 1 púpos evőkanál porcukor, vagy fél liter hulala növényi habEper, málna, ribizli, vagy bármilyen  más gyümölcs (akár vegyesen is) megtisztítva, darabolva.

*

Elkészítés:

Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180  C fokra A tojásfehérjékből, fokozatosan hozzájuk adva a cukrot, kemény habot verünk. (A habnak olyan keménynek kell lennie, hogy ha késsel belevágsz, stabilan megmaradjon a vágás nyoma.)Hozzákeverjük a csipetnyi sót, az ecetet és a keményítőt és tovább verjük a habot még 2-3 percig. Egy sütőpapírra fekete filctollal egy 20-22 cm átmérőjű kört rajzolunk. A sütőpapírt megfordítjuk és egy tepsibe rakjuk. A kör így átlátszik a másik oldalra is! A tepsit leolajozzuk, majd a sütőpapírt szintén, így biztosan le tudjuk majd szedni a habcsókot sütés után.  A habot a körvonalon belülre halmozzuk úgy, hogy egy lapos korongot kapjunk, aminek a közepe kicsit mélyebb, mint a széle, ide fogjuk majd rakni a krémet. A felfűtött 180 C-os sütőbe tesszük és rögtön visszavesszük a hőfokot 150 C-ra. Sütés közben a sütőt egyszer sem szabad kinyitni. A habcsók akkor van kész ha érintésre szilárd a szine halvány rózsaszínesen fehér. A sütési idő 55-75 perc ez nagyban függ a sütőtől. A sütés végeztével meg kell várni, hogy a sütő kihűljön (ez még legalább 30 perc), és a sütőajtó csak ezután nyitható ki. Miközben a habcsók hűl, a tejszínből a cukorral kemény habot verünk. A gyümölcsöket megtisztítjuk, és ha kell feldaraboljuk.A kihűlt habcsókot egy tortatálra tesszük. A tetejére halmozzuk a tejszínhabot, arra pedig a gyümölcsöt. Még finomabb lesz a süti ha a gyümölcs egy részét leturmixolod és a tejszínhabra csorgatod.

Pavlova torta

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Pavlova torta