Pavlova *

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Krisztina

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

100

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Pavlova *

Recept leírás:

Hozzávalók:

5 db tojásfehérje
375 g cukor
csipet só
1,5 tk ecet
1 csapott ek étkezési keményítő
1 tk rózsavíz (elhagyható)
300 g szeder
5 dl tejszín (Meggle cukrászhab)
A sütőt melegítsük elő 150 C-ra.

*

Elkészítés:

Tepsibe tegyünk egy sütőpapírt. Hogy ne kunkorodjon fel a széle, két dolgot kell tennünk. Először is tegyük úgy, hogy a papír a tepsi felé pöndörödjön, ne pedig felfelé. A következő lépés, hogy a papír 4 sarka alá tegyünk egy csöpp tojáshabot, és azzal ragasszuk oda a tepsihez. Rajzoljunk egy kb 20 cm átmérőjű kört a sütőpapírra. A tojásfehérjét verjük a sóval addig, míg megtartja a formáját. Ekkor verjük tovább és kanalanként adjuk hozzá a cukrot. Szép fényes, kemény habot kell kapjunk. Keverjük hozzá az ecetet, rózsavizet és a keményítőt. Halmozzuk a papírra rajzolt körre. A tetejét simítsuk el laposra, hogy rá tudjuk majd tenni a tejszínt és a gyümölcsöt. Tegyük be az előmelegített 150 C-os sütőbe, 45 percig süssük légkeverés nélkül. Utána kapcsoljuk le a sütőt és további fél órát hagyjuk benne. Amíg hűl, kicsit össze fog esni, de nem nagyon. Ez teljesen normális.Kihűlt,tegyük óvatosan tálra, miután a sütőpapírt lehúztuk az aljáról. A habtejszínt robotgéppel verjük lágy habbá, tegyük a tojáshablepényre. A szeder szemeket szórjuk rá a tejszínhabra.
Tipp:A tojáshabból rózsákat nyomhatunk a torta oldalára,így még mutatósabb lesz.
Jó étvágyat!

Pavlova *

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Pavlova *

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!