Hozzávalók:
5 db tojásfehérje
375 g cukor
csipet só
1,5 tk ecet
1 csapott ek étkezési keményítő
1 tk rózsavíz (elhagyható)
300 g szeder
5 dl tejszín (Meggle cukrászhab)
A sütőt melegítsük elő 150 C-ra
*
Elkészítés:
Tepsibe tegyünk egy sütőpapírt.
Hogy ne kunkorodjon fel a széle, két dolgot kell tennünk.
Először is tegyük úgy, hogy a papír a tepsi felé pöndörödjön, ne pedig felfelé.
A következő lépés, hogy a papír 4 sarka alá tegyünk egy csöpp tojáshabot, és azzal ragasszuk oda a tepsihez.
Rajzoljunk egy kb 20 cm átmérőjű kört a sütőpapírra.
A tojásfehérjét verjük a sóval addig, míg megtartja a formáját.
Ekkor verjük tovább és kanalanként adjuk hozzá a cukrot.
Szép fényes, kemény habot kell kapjunk. Keverjük hozzá az ecetet, rózsavizet és a keményítőt. Halmozzuk a papírra rajzolt körre.
A tetejét simítsuk el laposra, hogy rá tudjuk majd tenni a tejszínt és a gyümölcsöt.
Tegyük be az előmelegített 150 C-os sütőbe, 45 percig süssük légkeverés nélkül.
Utána kapcsoljuk le a sütőt és további fél órát hagyjuk benne.
Amíg hűl, kicsit össze fog esni, de nem nagyon.
Ez teljesen normális.
Kihűlt, tegyük óvatosan tálra, miután a sütőpapírt lehúztuk az aljáról.
A habtejszínt robotgéppel verjük lágy habbá, tegyük a tojáshablepényre.
A szeder szemeket szórjuk rá a tejszínhabra.
Tipp:
A tojáshabból rózsákat nyomhatunk a torta oldalára, így még mutatósabb lesz.
Jó étvágyat!