Patiszon saláta savanyúság télire Csilditől

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Csildi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

15

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

3db szép patiszon darabja kb 2 kg
pár szem szemes bors keverék
kapor
cukor
pici só
ecet
víz

*

Elkészítés:

Erre a célra nagyra nőtt, kemény héjú patisszont érdemes használni, mert ezek kemények.
A tisztára mosott patisszonokat négy felé vágom, kikaparom a magokat, majd ízlés szerint szeletekre vágom.
Ha a zöldség készen áll, akkor a tiszta üvegekbe kerül. Eközben a fenti hozzávalókból  ízlés szerint felforraltam a tartósító levet.
Végül feltöltöm forrón a lével,aki akar tehet bele egy késhegynyi tartósítót és száraz meleg takaró alatt dunsztolom.Ott hagyom kihűlni.