Pásztortarhonya

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

070

Nehézség

Haladó

Pásztortarhonya

Pásztortarhonya

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

fél kiló sertéslapocka,
40 dkg. házi tarhonya,
10 dkg. húsos szalonna,
fél szál házikolbász,
4 db. krumpli,
1 nagy fej hagyma,
3 gerezd fokhagyma,
1 db. paprika,
1 paradicsom,
1 teáskanál őrölt pirospaprika,
kevés őrölt kömény,
só, frissen őrölt bors,
1 kiskanál zsír,
ízlés szerint csípős paprika,
1 kis pohár fehérbor.

*

Elkészítés:

A húst megmossuk, felkockázzuk.
A szalonnát, és a hagymát is feldaraboljuk.
Kevés zsíron elkezdjük pirítani a szalonnát, majd mikor kienged, hozzáadjuk a hagymát.
A hagymát addig pároljuk, míg üveges lesz.
Ekkor belekerül a kockázott hús is.
Időnként megkeverve, a hús fehéredéséig együtt pirítom őket.
Beleöntöm a bort, és jól megkeverem.
Hozzáteszem a nagyon apróra darabolt paradicsomot, majd felöntöm annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje.
Megsózom, megborsozom, megszórom őrölt pirospaprikával, valamint a csípős paprikát is hozzáteszem.
Fedő alatt készre főzöm a pörkölt alapot.
Mielőtt hozzátenném a tarhonyát, és a krumplit, kicsit jobban felöntöm, mert a hozzákerülő tarhonya, és a krumpli is fel fog venni a léből elég sokat.
A tarhonya is belekerül.
Elkeverem, majd a közben megpucolt, felkockázott krumplit, és a zöldpaprikát is hozzáteszem.
Ha kell, a vizet pótolom.
Rányomom a fokhagymát is, majd fedő alatt időnként vigyázva megkeverve kicsit később a karikázott kolbászt is hozzáadva készre főzöm.
Megkóstolom, és ha kell utána ízesítem.
Házi, reszelt tarhonyával az igazi

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Pásztortarhonya