Pásztortarhonya

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Pirianyó

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

0

Nehézség

Haladó

Pásztortarhonya

Recept leírás:

Hozzávalók:

50 dkg tarhonya
4- 5 nagy fej krumpli
3-4 fej vöröshagymaízlés szerint
egy kis szál száraz kolbász
pirospaprika

csipetnyi bors

*

Elkészítés:

A hagymát megpucolom és apróra vágom.
A krumplit szintén meg kell pucolni és kockákra vágni.
A kolbászt pedig tetszőleges vastagságúra fel kell szeletelni.
A tarhonyát az előre felforrósított olajban megpirítom, majd az apróra vágott hagymát ezen az alapon megdinsztelem.
Ezt megfűszerezem sóval, borssal, pirospaprikával, természetesen ízlés szerint.
Ha ez megvan, jöhet a krumpli és kolbász bele, majd annyi vízzel felöntöm, hogy ellepje az egészet, de ez a mennyiség legyen 2-szer annyi, mint amennyi tarhonyát használtunk.
Időközönként kavargassuk.
Amikor a víz kezd el leforrni róla, szükség szerint öntsük fel újra, majd mikor a tarhonya megpuhult, hagyjuk, hogy a felesleges víz elforrjon.
Közben kavargatjuk, nehogy odakapjon az alja.
Nem kell, hogy teljesen szárazra forrjon le a víz, a krumpli és a tarhonya úgyis felszívja azt a kicsit, ami marad.

Pásztortarhonya

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Pásztortarhonya

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!