Hozzávalók:
A raguhoz:
2 ek étolaj
1 közepes vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
3 szál sárgarépa
1 ek sűrített paradicsom
1 tk rozmaring
1 tk kakukkfű
15 dkg zöldborsó
fél kg darál marhahús
1 ek rizsiszt
4 dl víz
A krumplipüréhez:
1 kg burgonya
15 dkg vaj
kb. 1 dl tejföl
3 tojás sárgája
3 tk só
*
Elkészítés:
A raguhoz egy nagyobb serpenyőben felhevítjük az olajat, rádobjuk az apróra vágott hagymát és az apróra vágott fokhagymát, és üvegesre pároljuk.
Hozzáadjuk az apró kockára vágott sárgarépát, pár percig izzasztjuk, majd a paradicsompürével lepirítjuk.
A serpenyőben a darált húst lepirítjuk.
Megszórjuk a liszttel, átforgatjuk és felöntjük a vízzel.
Sóval, borssal, kakukkfűvel, rozmaringgal ízesítjük és kis lángon, fedő alatt 40 percig főzzük.
Hozzákeverjük a zöldborsót, további 10 percig főzzük fedő alatt.
A krumplipüréhez a kockára vágott burgonyát hideg sós vízben feltesszük főni.
Amikor megpuhult, leszűrjük és krumplinyomóval összetörjük.
Hozzáadjuk a puha vajat, a szobahőmérsékletű tejfölt és habosra keverjük.
Végül a tojások sárgáját is hozzáadjuk, ha kell újra megsózzuk és simára keverjük a pürét.
A ragut hőálló tálba kanalazzuk, elsimítjuk a tetején a pürét, ügyelve, hogy mindenhol befedje.
200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
Azonnal tálaljuk.