Párolt zöldség tönkölybúzával

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Zsókuc

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

10

Nehézség

Recept leírás:

Hozzávalók:

A zöldségekhez:
Igény szerint zöldségek, só, bors, kevés húsalaplé (vagy húsleves, zöldségleves, végszükségben víz), evőkanál oliva olaj
Tönköly körethez:
25 dkg. tönkölybúza (Életfa Élelem)
2 liter víz
2 evőkanál bio vegeta (nekem házi készítésű, só nélküli)
kevés só
1 teáskanál vöröshagyma graulátum
Feltétnek:
2 pár virsli (juhbeles)

*

Elkészítés:

A tönkölybúzát én a jobb fűszerezés miatt kivettem a kis zacskókból, s egy éjszakára hideg vízbe beáztattam.
Másnap a vizet leöntöttem róla, egy szűrőben még átmostam.
Forrásban lévő vízbe tettem, ízesítettem vegetával, szárított vöröshagymával, és többszöri kevergetés mellett 20 percig főztem, majd leszűrtem.
A zöldségekhez a vokot felforrósítottam, majd az olivaolajat, zöldségeket tettem bele, felöntöttem kevés húslevessel.
Fűszereztem sóval, frissen őrölt borssal.
Gíakori mozgatás mellett megpároltam a zöldségeket, ha szükséges lehet utána tölteni a levesből.
A juhbeles virsliket egy grillserpenyőbe téve megpirítottam, de enélkül is finom, viszont az én férjem húsimádó.

Párolt zöldség tönkölybúzával