Hozzávalók:
1 kis fej lila káposzta,
1 fej hagyma,
1 kanál étolaj,
1 kiskanál köménymag,
3-4 nagy gerezd fokhagyma,
só,
1 kanál almaecet,
kevés csombor (borsikafű)
1 kiskanál szorbit, vagy cukor,
kevés őrölt bors,
kevés étolaj,
1 dl fehérbor. (elhagyható)
*
Elkészítés:
A káposztát vékony csíkokra vágtam, majd enyhén megsóztam. A fokhagymagerezdeket szétnyomtam, majd apróra vágtam. 1 fej hagymát félkarikákra vágtam. Kevés olajat felforrósítottam, majd a köménymagot kipattogtattam. Ezután hozzáadtam a hagymát, és ezzel együtt kicsit dinszteltem. A besózott káposztát, és a fokhagymát is hozzáadtam, jól elkevertem, és fedő alatt fél lángon elkezdtem párolni. A borral együtt tettem a káposztához az almaecetet, a csombort, a borsot, és kevés szorbitot. Én cukor helyett minden ételbe szorbitot használok, mivel cukorbeteg vagyok. Ismét fedő alatt pároltam tovább, majd megkóstoltam. Ezt feltétlenül ajánlom, mert lehet korrigálni az ízeket. Ha sósnak találod, kevés cukorral tudsz javítani rajta, de ez fordítva is igaz. Fűszereznem már utólag nem kellett, mert elsőre megsaccoltam a megfelelő arányt.