Hozzávalók:
1 kisebb fej káposzta,
1 nagyobb sárgarépa,
1 nagy fej vöröshagyma,
200 g. napon szárított paradicsom. (saját aszalású)
2 gerezd fokhagyma, vagy 1 mokkáskanál fokhagyma granulátum,
kevés köménymag,
só, frissen őrölt bors,
1 kávéskanál cukor, vagy szorbit,
kevés almaecet,
*
Elkészítés:
A káposztát legyaluljuk, vagy szálasra vágjuk.
Enyhén besózzuk és rövid ideig állni hagyjuk.
A csíkokra vágott vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük, és hozzáadjuk a köménymagot, amivel kicsit együtt pirítjuk.
Nagyobb fazékba beletesszük a szálas káposztát ( tanácsos nagyobb edényt választani, mert a felszelt káposzta sok helyet foglal, de később jelentősen összeesik ) Belekerül a csíkozott, vagy nagyobb lukú reszelőn lereszelt sárgarépa is, a szétnyomott fokhagyma, a cukor, ( vagy édesítőszer ) mikor kicsit összeesett a káposzta a bors, és az almaecet is.
( használható ételecet is, de az almaecettel bátrabban bánhatunk ) Hozzátesszük a napon szárított paradicsomot is.
Sűrű kavarás mellett fedő alatt főzzük, míg minden meg nem puhul, és a káposzta színe enyhén barnás, karamell szín nem lesz.
Tanácsos megkóstolni, és ha szükséges utána ízesíteni.