Párolt káposzta

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Könnyű

Párolt káposzta

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 nagy fej, vagy 1 kisebb fej fehér édeskáposzta, pici ecet, pici cukor vagy xilit, kevés zsír, 2 fej vöröshagyma apró kockákra vágva

*

Elkészítés:

A káposztát megmosom és vékonyan felcsíkozom, majd a vöröshagymát is megpucolom és apró kockákra vágom. Egy lábosban kevés zsíron megpirítom a kockára vágott hagymát, majd beleteszem a káposztát, majd sózom, kevés ecetet öntök rá, jól elkeverem és fedő alatt hagyom párolni 15 percet, közben néha megkevergetem. A végén hozzáadom a cukrot, vagy xilitet és hagyom pár percig összepárolódni.
Hurkához tálalom. A lányom a rántott hekkhez is ezt evett és a krumplipüréhez, annyira ízlett neki.

Párolt káposzta

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Párolt káposzta

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!