Hozzávalók:
1 hagyma
pár szál sárga répa
pár szál fehér répa
1 kisebb gumó zeller
10 dkg borsó ( mirelit)
só
bors
1k.k.vegeta
1 e.k. darált paprika
olaj
petrezselyem zöld
Májgaluska: 1 tojás
csipet só
2 drb.csirke máj
3 e.k. dara
*
Elkészítés:
Az olajon lepiritott hagymán megpárolom a lereszelt sárgarépát,fehér répát ,zellert ,borsót.
Felöntöm vízzel ,ízesítem sóval ,borsal,vegetával,darált paprikával és főzöm míg a zöldségek meg nem puhulnak benne.
Ha elkészült kanálal beleszaggatom a májgaluskát,tetejét megszórom apróra metélt petrezselyem zöldel.
Májgaluska:
A csirke májat késsel apróra zúzom belekeverem a tojás sárgaját,darát, csipet sót.
A tojás fehérjét kemény habbá verem ,hozzáadom a májas masszához.
Hagyom állni 10 percet ,hogy a dara kicsit megduzzadjon és a levesbe szaggatom.