Parmezános puliszka

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kata Boszi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

50

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Haladó

Hozzávalók:

Parmezános puliszka

Elkészítés lépései:

  1. A fűszervajon megpároljuk a nem túl apróra vágott póréhagymát (vagy 2-3 szál újhagymát), majd félretesszük.
  2. Egy kisebb fazékba öntjük a vizet és a tejet, hozzáadjuk az ételízesítőt, de vigyázzunk, mert a parmezán is sós, és elkezdjük forralni.
  3. Én akkor szoktam hozzáadni a kukoricadarát, amikor még nem forrt fel teljesen a víz, így nem csomósodik.
  4. Amikor felforrt, takarékra állítjuk a lángot, hagyjuk néhány percig főni, néha megkeverjük, majd lezárjuk a gázt, lefedjük, hadd szívja meg magát a gőzben a dara.
  5. Közben lehet mást csinálni.
  6. 20-30 perc múlva, ha még mindig van alatta folyadék, ismét meggyújtjuk alatta a gázt, de ekkor már folyamatosan keverni kell, nehogy lekapja az alját.
  7. Amikor felszívta az összes folyadékot, összeállt, lekapcsoljuk megint a gázt, lefedjük, hagyjuk pár percig pihenni, majd belekeverjük a parmezánt, és a fűszervajban párolt póréhagyma nagy részét.
  8. Kikanalazzuk egy tálra vagy tálcára, késsel szépen egyenesre simítjuk.
  9. Ha a vendégeinket akarjuk elkápráztatni, különböző formákkal kiszaggatjuk, majd a tetejükre 1-1 kiskanálnyi póréhagymát teszünk.