Hozzávalók:
A piskótához:
25 dkg egész dió
7 db tojásfehérje
15 dkg cukor
6 dkg liszt
15 dkg darált dió
1 csomag sütőpor
A krémhez:
7 db tojássárgája
15 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 dkg zselatin
1/2 dl víz
5 dl habtejszín
Az összeállításhoz:
30 dkg Nutella
1 dl kávé
20 dkg háztartási keksz
A tetejére:
1 ek kakaópor
*
Elkészítés:
A tepsit kibéleljük sütőpapírral, és az egész diót egyenletese rászórjuk.
Sütőbe tesszük, és 170 fokon pár perc alatt megpörköljük, majd kihűtjük.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral.
A lisztet, a darált diót és a sütőport elkeverjük, majd a cukros tojáshabhoz adjuk.
Eután ráöntjük a kihűlt, tepsiben lévő dióra, és 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
A piskótát egy tálcára borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapír, és hagyjuk kihűlni.
A krémhez a tojások sárgáját összekeverjük a cukrokkal, és vízgőz felett addig főzzük, amíg besűrűsödik, majd hagyjuk kihűlni.
A zselatint a vízben feloldjuk és felforrósítjuk A habtejszínt felverjük, és belekeverjük a zselatint és a tojáskrémet.
A piskótára egyenletesen rákenjük a Nutellát, majd kirakjuk a kávéba mártott keksszel.
Rákenjük a krémet, majd beszitáljuk cukrozatlan kakaóporral.
Végül egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap felszeleteljük.
tepsi mérete: 25 x 34 cm