Párizsi tejszinhabos csokoládés szelet

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

SkAndi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

12

Előkészítési idő (perc)

60

Sütési / főzési idő (perc)

31

Nehézség

Haladó

Párizsi tejszinhabos csokoládés szelet

Párizsi tejszinhabos csokoládés szelet

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

A tésztához:
10 tojás
30 dkg porcukor
20 dkg rétesliszt
2 ek kakaópor
1 kk sutopor
A krémhez:
25 dkg margarin vagy vaj
15 dkg porcukor
2 csomag vaníliás pudingpor
5 dl tej
Ezenkivul:
6 ek cappuccinopor (a csokis izesitésu a legjobb)
250 ml víz
babapiskóta vagy piskótatallér
A párizsi krémhez:
5 dl habtejszin
20 dkg tejcsokoládé

*

Elkészítés:

A tésztához való hozzávalókból 2 lapot sutunk kulon tepsiben a kovetkezoképpen: a tojásfehérjéket kemény habbá verjuk.
Hozzáadjuk a porcukrot, majd a tojássárgájákkal is fokozatosan elkeverjuk.
Végul a sutoporos lisztet és a kakaóport is hozzáadjuk.
Sutopapíros tepsibe ontjuk a masszát és elomelegített sutoben 190 fokon kb.
8 perc alatt megsutjuk az egyik lapot.
A megsult tésztalapokat hagyjuk kihulni.
Majd a kihult piskótatésztákról lehúzzuk a sutopapirt.
Ezalatt elkészitjuk a krémet: a 2 csomag vaniliás pudingport a fél liter tejben suru krémmé fozzuk.
Hagyjuk kihulni, majd a porcukorral habosra kevert margarinnal is simára keverjuk.
A krém 2/3 részét az egyik kihult tésztalapra kenjuk.
A 6 ek cappuccinoport a 2, 5 dl forró vizben elkeverjuk.
Hagyjuk kihulni.
Belemártjuk a piskótákat a cappuccinoba, és a krémes piskótalapra rakjuk egymás mellé.
Ha maradt a cappucinoból, azt megihatjuk 😀 A párizsi krémet az elozo nap tanácsos elkészíteni, mert a krémnek a hutoben dermednie kell.
A habtejszínt egy edénybe ontjuk a csokoládéval egyutt.
Addig fozzuk, amig a csokoládék el nem olvadnak benne.
A tejszínnek fel kell forrnia!
Levesszuk a tuzrol az edényt, hagyjuk kihulni a párizsi krémet és a hutobe tesszuk dermedni, hogy másnap felhasználhassuk.
Másnap sima krémmé keverjuk egy robotgép segítségével, a legmagasabb fokozaton.
Vigyázzunk, hogy ne egyuk meg az egészet, mert nagyon finom a krém!
A párizsi krémet a piskótákra kenjuk, és befedjuk a másik piskótalappal, amelyre rákenjuk a maradék pudingkrémet.
Tetejére készíthetunk még 100 g fehér csokoládéból és 200 ml savanyú tejszínbol krémet, amelyet vizgoz felett megolvasztunk.
A piskóta tetején egyenletesen elsimitjuk a mázat.
Megszórhatjuk kakaóporral is.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Párizsi tejszinhabos csokoládés szelet