Hozzávalók:
A húshoz:
8 szelet sertéskaraj
3 db tojás
6 ek liszt
kb. 50 ml tej
só
olaj a sütéshez
Rizibizihez
20 dkg basmati rizs,
2 ek olaj
1-1 maréknyi zöldborsó, kukorica, apróra vágott, piros kaliforniai paprika, petrezselyem
só
*
Elkészítés:
A hús széleit bevagdossuk, hogy sütés közben ne ugorjon össze.
Kiklopfoljuk, besózzuk, félretesszük.
A 3 tojást összekeverjük a 6 ek liszttel, egy kevés sóval és annyi tejjel, hogy a palacsintatésztánál egy kicsit sűrűbb masszát kapjunk.
A szeleteket megforgatjuk a rizslisztben, utána a tojásos masszában, majd közepes lángon kisütjük a forró olajban.
A rizst megfuttatjuk az olajon, majd felöntjük 2 és félszeres mennyiségű forró vízzel, megsózzuk, és addig főzzük fedő alatt takaréklángon, amíg egy kevés víz még marad alatta.
Lekapcsoljuk a gázt, rajta hagyjuk a fedőt a lábason, letakarjuk egy összehajtogatott konyharuhával, néha villával megkevergetjük, hagyjuk pihenni.
Közben kevés vízzel, egy csepp olajjal, sóval megpároljuk a kukoricát, borsót, paprikát.
Amikor megpuhultak, hozzátesszük a petrezselymet, és picit együtt pároljuk, amíg a leve elfő.
Mire a hús kész, a rizs is megpuhul, és nem ragad össze.
Ekkor hozzákeverjük a zöldségeket, és már lehet is tálalni.