Hozzávalók:
4 tojás /csak a tojás fehérje kell/
20 dkg porcukor
30 dkg őrölt dió
1/2 l tej
7 dkg Maizéna/háztartási keményítő: van kukorica vagy burgonya keményítő! /
7 dkg porcukor
20 dkg Ráma
10 dkg porcukor
kakaó
1 kanál Rum esenc
20 dkg csoki-műzsir az olvasztáshoz
*
Elkészítés:
A 4 tojás fehérjét a 20 dkg porcukorral és a dióval gőz felett sűrűre főzzük /kb. 20 perc/.
A tepsibe sütőpapírt tettem. A kihűlt masszát nylon zacskóba tettem ,amelynek a csücském egy bab nagyságú nyíllást vágtam ki…és kifliket formáltam-a képen látható.
180 C kb.20 percig sütöttem…Amikor kihűlt óvatosan leszedem a papírról.
Krém:1/2 l tej,7 dkg Maizéna,7 dkg porcukor-lassú tűzön megfőzni.Hadjuk kihűlni.
20 dkg vaj,10 dkg porcukor,1 kanál Rum esenc-habosra kikeverni.
Ha kihűlt a kettőt összekeverni.Szintén nylon zacskóba tettem és spirál alakúra rányomtam a megsült kiflikre…
Olvasztott csokit tettem a tetejére.
Nagyon-nagyon finom…A Mancika néni főnevelőnőm emlékét őrzőm vele…Tőle kaptam ezt a receptet 1971-ben.