Hozzávalók:
4 szelet csirkemell
2 tojás
15 dkg liszt
só
olaj vagy zsír a kisütéshez
20 dkg rizs
15 dkg borsó
szilvakompót
*
Elkészítés:
A csirkemell szeleteket besózom, hagyom állni. Olvastam már, hogy van aki klopfolja a csirkemellet, én soha nem szoktam. Megfelelő vastagságúra szeletelem és úgy sütöm meg. Először lisztbe mártom, majd tojásba, utána ismét lisztbe és bő olajban vagy zsírban kisütöm. Lehet, a kettő keveréke is. Azért kell a tojás után még újra lisztbe mártani, mert így nem szív magába annyi zsiradékot a tojás. A megmosott rizst pici zsíron megfuttatom, felöntöm annyi vízzel, hogy fölötte 1 cm legyen, kb. 5 percig főzöm, amikor már a víz nagy részét beszívta lefedem, két konyharuhával szorosan letakarom és hagyom állni 1-2 órán át. Így biztosan pergős lesz. Másik trükk még, hogy nem kell sokat kavargatni és akkor is csak fém eszközzel, ne használjunk fakanalat. A borsót megfőzöm, a rizshez keverem, ezzel tálalom. Szilvakomptót, de bármilyen más gyümölcsből készült is nagyon illik hozzá.