Párizsi briós kuglófformában

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

95

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Könnyű

Párizsi briós kuglófformában

Párizsi briós kuglófformában

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

25 dkg rétesliszt
25 dkg finomliszt
3 dkg élesztő
3 ek. langyos tej
1 kk. porcukor
20 dkg vaj
4 tojás
1/2 kk. só
a forma kenéshez kicsi olvasztott vaj és 1 tojássárga

*

Elkészítés:

Nekem nincs ilyen kis körtealakú, minikuglóf formám, azokból 20 db lenne elvileg. De ki lehet sütni kuglófformába én ezt tettem ma.
Na ne egy édes tésztára gondoljatok, mint egy sütire, hanem inkább mint egy kenyérformára, vagy kenyeret helyettesítő kicsit sósabb hatású sütire.
A liszteket átszitálom egy tálba, a közepébe mélyedést készítek. Az élesztőt belemorzsolom, a cukorral, langyos tejjel, kevés liszttel kovászt készítek a közepén. Letakarom és negyed órát kelesztem. A vajat egy tálban felolvasztom, hozzáadom a négy tojást, a pici sót, majd a kovásszal apránként elkeverem. Addig dagasztom a tésztát, míg hólyagosodni kezd és elválik az edény falától. Lehet gépbe jobb lenne. Lefedve 30 percet kelesztem.
A szilikonos formámat is kikentem olvasztott vajjal ecset segítségével. Beleteszem a hengerelt tésztát és benyomkodom. Lefedve hagyom kelni jó egy órát. (az apró formáknál 90 percet ír és golyókat kell formálni a pici formába és megnyomkodni). A tészta tetejét kelesztés után megkenem tojássárgával, beteszem az előmelegített sütőbe és olyan 180-200 fokon sütöm kb. 40 percet.
Ha netán valaki apró formákat próbál, akkor 20-25 percet ír 200 fokon.  A formák tetejét ott is be kell kenni tojássárgával. (Gázon 3as fokozat)
Fogyasztható friss gyümölccsel, müzlivel, vagy gyümölcslével, mi szamóca lekvárral ettük.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Párizsi briós kuglófformában