Hozzávalók:
Tészta: 30 dkg
30 dkg darált dió
3 tojás fehérje
Annyi liszt,amennyi a nyújtáshoz feltétlen
Szükséges ( 10-15 dkg)
Krém: 3 dl
4 púpozott evőkanál grízes (rétes )liszt
3 tojás sárgája
1 cs. vaníliás cukor
15-15 dkg margarin, porcukor
Máz: 10 dkg
5-6dkg margarin.
*
Elkészítés:
A diót a porcukorral elkeverjük és a keményre
felvert tojáshabba dolgozzuk. Annyi lisztet
adunk hozzá,hogy nyújtható legyen.
A kissé ragacsos masszát 5-6mm vastagra nyújtjuk
és fánkszaggatóval banán(félhold) formát szaggatunk.
Sütőpapíros tepsin 10-12 perc alatt megsütjük.
(Én csinálom úgy is,hogy a papíron nyújtom ki a masszát
és megsütöm lapnak. Miután kihűlt kiszaggatom a félholdakat.)
A krémhez kikeverjük a puha vajat a cukorral .
A többi hozzávalót simára keverjük és kemény krémmé főzzük.
(magas edényben a mikróban szoktam 2-3 szor
megkeverve ,mígi nem kezd futni )
Kihűlve összekeverjük habverővel a 2 krémet.
A tésztára púpozunk krémet ,és megformázzuk sima felületűre. A mázba mártjuk a krémes részét,és
a sütőpapírra visszatéve megvárjuk, hogy megkeményedjen a bevonó.
(A képen középen túrórudi van)


