Párizsi banán

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Rudi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

40

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Haladó

Párizsi banán

Recept leírás:

Hozzávalók:

5 tojás
Csipet só
40 dkg porcukor
25 dkg darált dió
3 kanál zsemlemorzsa
két kanál simaliszt
3 kanál kakaó
másfél teavaj /375 gr/
csokimáz
pisztáciadarabok vagy diódarabok a díszítéshez
20 dkg tejcsoki
1 dl tejszín
10 dkg teavaj

*

Elkészítés:

Göz felett 5 tojásfehérjét kemény habbá verünk. Csipet sót és 40 dkg porcukrot fokozatosan adagolva adunk hozzá és kikeverjük.
Majd a gözröl levéve adunk hozzá 25 dkg darált diót és 3 kanál zsemlemorzsát és két kanál simalisztet. Elkeverjük, majd habzsákból csillagvégü nyomócsövel kifliket nyomunk egy zsírpapírral bélelt tepsire.
Előmelegített sütöben kb. 150 C fokon 20 percig sütjük, majd kihűtjük.
Vízgöz felett habverövel kikeverünk 3 egész tojást és 2 tojássárgáját, 10 kanál kristálycukorral és 3 kanál kakaóval.
Ezután hülni hagyjuk.
Majd másfél teavajat /375 g/ habosra mixelünk és fokozatosan hozzákeverük a kakaós tojáskrémünket is.
Ezt szintén nyomózsákba töltjük és a dióskiflik tetejére nyomjuk.
Majd kihült csokimázzal vonjuk be és pisztáciadarabokkal vagy diódarabkákkal díszítjük. Nagyon finom csokimázat készítettem, de göz felett. 20 dkg tejcsokit aprítottam egy tálba, abba öntöttem 1 dl tejszínt és 10 dkg teavajat, ezt összekevertem a göz felett és amikor szép sima massza lett, hagytam hülni és csodás ízü csokimázat kaptam.
Próbáljátok ki, egy igazi finomság.

Párizsi banán

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Párizsi banán

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!