Paraszt tokány – hagymatokány

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

15

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 nagy fej hagyma,
kb. 10 dkg. szalonna,
2 tojás,
1 löttyintésnyi száraz fehérbor, kb. 1/2 dl.
2 szelet kenyér,
2 kanál tejföl,
kevés zsír a kenyér pirításához,
só,
ízlés szerint csípős paprika,
petrezselyem, vagy más zöld fűszer (én snidlinget tettem hozzá)

*

Elkészítés:

A szalonnát vékony csíkokra szeltem, a hagymát megtisztítottam, majd félkarikákra vágtam. A kenyérszeleteknek a héját levágtam, majd azt is felcsíkoztam. Kevés zsíron enyhén megpirítottam a csíkokra vágott kenyeret, majd félretettem.  A tojásokat enyhén felvertem, kicsit megsóztam, elkevertem szárított, aprított snidlinggel, majd 1 cm vastag összehajtott lepényt sütöttem belőle. Ezt is felcsíkoztam.
Ugyanabban a serpenyőben, üvegesre pirítottam a szalonnacsíkokat, majd hozzáadtam a hagymát is. Megsóztam, és rövid ideig együtt sütöttem, egy löttyintés fehérbort öntöttem hozzá, és amikor az alkohol elpárolgott belőle, a serpenyőbe került a felcsíkozott tojáslepény, majd a pirított kenyércsíkok is. Összeforgattam, megvártam, hogy a kenyér felszívja a kevés keletkezett szaftot, és tálalhattam. Nagyon picit meghintettem őrölt piros paprikával, és 2 nagy kanál tejföllel elkeverve ettem meg.

Paraszt tokány – hagymatokány