Paraszt kalács (kolbászkrémmel töltve)

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

60

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Paraszt kalács (kolbászkrémmel töltve)

Paraszt kalács (kolbászkrémmel töltve)

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

Hozzávalók:
60 dkg liszt
3 dl langyos víz
4ek füstölt szalonna zsírja
1kis cukor
1tk.só dkg só
2,5 dkg élesztő
2 ujjnyi vastag füstölt szalonna
2 szál kolbász
1 kis fej hagyma

*

Elkészítés:

Az élesztőt egy kevés cukros langyos vízbe felfuttatjuk.A liszthez hozzáadjuk a zsírt a sót a felfuttatott élesztőt és még annyi vizet hogy közepesen lágy tésztát kapjunk,majd duplájára kelesztjük.
Addig húsdarálón ledarálunk másfél szál kolbászt és az előzőleg zsírjára sült szalonnát.Nekem egy kicsit száraz volt a kolbászkrém,úgyhogy adtam hozzá még egy kis kisült szalonnazsírt.
A megkelt tésztát 3 felé vágtam majd téglalapra nyújtottam,megkentem krémmel és feltekertem.Amikor mind a három kész lett összefontam,összetekertem karikára szeletelt hagymát és kolbászt dugdostam bele.Egy kicsit még pihentettem.Lekentem tojássárgával,megszórtam szezámmaggal és 200 fokon kb.30-35 percig sütöttem.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Paraszt kalács (kolbászkrémmel töltve)