Hozzávalók:
Hozzávalók:
60 dkg liszt
3 dl langyos víz
4ek füstölt szalonna zsírja
1kis cukor
1tk.só dkg só
2,5 dkg élesztő
2 ujjnyi vastag füstölt szalonna
2 szál kolbász
1 kis fej hagyma
*
Elkészítés:
Az élesztőt egy kevés cukros langyos vízbe felfuttatjuk.A liszthez hozzáadjuk a zsírt a sót a felfuttatott élesztőt és még annyi vizet hogy közepesen lágy tésztát kapjunk,majd duplájára kelesztjük.
Addig húsdarálón ledarálunk másfél szál kolbászt és az előzőleg zsírjára sült szalonnát.Nekem egy kicsit száraz volt a kolbászkrém,úgyhogy adtam hozzá még egy kis kisült szalonnazsírt.
A megkelt tésztát 3 felé vágtam majd téglalapra nyújtottam,megkentem krémmel és feltekertem.Amikor mind a három kész lett összefontam,összetekertem karikára szeletelt hagymát és kolbászt dugdostam bele.Egy kicsit még pihentettem.Lekentem tojássárgával,megszórtam szezámmaggal és 200 fokon kb.30-35 percig sütöttem.