Parajos galuska kéksajt mártással

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kautz József

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Könnyű

Parajos galuska kéksajt mártással

Recept leírás:

Hozzávalók:

80 dkg finom liszt
5 db tojás
40 dkg mirelit parajpüré
4-5 gerezd fokhagyma

őrölt fekete bors
A mártáshoz:
10 dkg finom liszt
10 dkg vaj vagy margarin
1 l tej
20 dkg rokfort vagy márvány sajt
só / ha szükséges /
ételízesítő
őrölt fehér bors

*

Elkészítés:

Előkészítés: A fokhagymát apróra vágjuk vagy lereszeljük. A sajtot szintén lereszeljük.
Elkészítés: 80 dkg lisztből  az 5 tojásból  a kiolvasztott parajból galuska tésztát keverünk, ízesítjük sóval, őrölt borssal és a fokhagymával. Forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk,kifőzzük mint a hagyományos galuskát. A mártáshoz egy edényben  felolvasztjuk a vajat, hozzáadunk kb 10 dkg lisztet és habverővel kevergetve lassan felöntjük tejjel. Addig főzzük, míg mártás sűrűségű lesz. Belekeverjük a sajtot, ízesítjük sóval /ha szükséges, mert a sajt sós/ ételízesítővel és borssal. Tálalásnál a galuskára öntünk a mártásból.

Parajos galuska kéksajt mártással

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Parajos galuska kéksajt mártással

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!