Parajban úszó halasrétes Tante Fanny

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

János

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Könnyű

Parajban úszó halasrétes Tante Fanny

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 cs Tante Fanny Friss rétestészta 200g
50 dkg afrikai harcsa ( konyhakész )
15 dkg sajt ( mozorella )
20 dkg mélyhűtött paraj
só, fokhagyma, tejszín, vaj, halfűszer ízlés szerint

*

Elkészítés:

A Tante Fanny friss réteslapot felhasználás előtt 15-20 percig pihenésre szobahőmérsékleten tartjuk.
A parajt kiengedjük, és sóval  fokhagymával, egy ek tejszínnel 10 percig főzzük, és lehűtjük.
Terítünk az asztalra egy megnedvesített konyharuhát, majd terítsünk rá egy szárazat.
Az első két lapot terítsük a konyharuhára, és kenjük meg olajjal, majd a másik két lapot 90 fokkal elfordítva terítsük rá, és ezt is kenjük meg olajjal.
A felszeletelt sajtot ráhelyezzük a rétesre, majd a fűszerezett halat, és a parajt rétegesen.
Felgöngyöljük, és megkenjük olvasztott vajjal, majd 190 C fokon előmelegített légkeverős sütőben 30 perc alatt készre sütjük. Langyosan felszeleteljük.

Parajban úszó halasrétes Tante Fanny

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Parajban úszó halasrétes Tante Fanny

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!