Paradicsomsaláta maradék sós paradicsomlével

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

0

Nehézség

Könnyű

Paradicsomsaláta maradék sós paradicsomlével

Recept leírás:

Hozzávalók:

A legfontosabb, hogy ehhez a salátához a paradicsom aszalása közben keletkező sós, a paradicsomból kinyomott levet használtam fel, így ez az érték sem veszett kárba.
Felhasználtam még 1,5 kg. friss vegyes paradicsomot, lila újhagymát, kevés balzsamecetet, és extra szűz, olíva olajat. a paradicsomok különféle fajtájúak, és méretűek voltak.

*

Elkészítés:

Mivel elkezdődött a szüret saját kertemben is, nyáron minden nap friss salátát tudtam készíteni. Ezt a legegyszerűbben, a nagyobbakat negyedelve, a kisebbeket félbevágva, a legkisebbeket csak ujjammal megrepesztve dobtam össze. Lila újhagymával, és balzsamecettel ízesítettem. A paradicsom aszalása közben megmaradt, a pariból kinyomott sós lé is hozzá lett öntve, így sózni sem kellett. Kevés extra szűz olíva olajjal tettem még pikánsabbá.

Paradicsomsaláta maradék sós paradicsomlével

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Paradicsomsaláta maradék sós paradicsomlével

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!