Hozzávalók:
1 kis fej karalábé,
1 kg. paradicsom,
1 közepes fej lila hagyma,
6 – 8 friss bazsalikom levél,
só, frissen őrölt bors,
1 kanál balzsamecet,
2 kanál extra szűz olíva olaj.
*
Elkészítés:
A karalábét megtisztítottam, majd apró kockákra vágtam.
Kevés olíva olajon, forró serpenyőben megpirítottam, ( karamellizáltam ) annyira, hogy körben egy kis pörköt kapjon, de ne égjen meg.
A paradicsomokat nyolc darabra vágtam, a lila hagymát felszeleteltem, enyhén megsóztam.
Nagyobb keverőtálban először a feldarabolt paradicsomot forgattam meg 2 kanál olíva olajban, majd hozzáadtam a csíkokra vágott lila hagymát, a pirított karalábé kockákat, az apróra vágott bazsalikomot, majd megöntöttem balzsamecettel, és megborsoztam.
Lazán ismét összeforgattam vigyázva arra, hogy ne törjön, élvezeti értéke ne csökkenjen.
Grillezett ételek mellé, lehűtve tálaltam.