Paradicsomsaláta hámozott paradicsomból

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

2

Nehézség

Könnyű

Paradicsomsaláta hámozott paradicsomból

Recept leírás:

Hozzávalók:

Tojásparadicsom (jó a Lucullus, és a San Marzano fajta is)
póréhagyma, só, szorbit vagy cukor, kevés almaecet, valamivel több extra szűz olíva olaj.

*

Elkészítés:

Sokan nem szeretik a paradicsom héját.
Ez a saláta nekik készült !
A paradicsom hámozása rendkívül egyszerű.
Kereszt alakú bevágás rajta, majd megy forró vízbe.
Rövid ott tartózkodás után hideg vizes fürdő következik, és a héja könnyen lehúzható.
Mivel szerintem úgy könnyebb, én előtte a csumáját is kivágom.
Az így meghámozott paradicsom, minden étel készítésére kiválóan használható, így salátáéra is.
Télre konzervként is elrakható.
A meghámozott paradicsomokat vastagabb szeletekre vágtam, enyhén megsóztam, almaecetet, olívaolajat, kevés szorbitot ( cukor is jó hozzá ) valamint félkarikákra vágott póréhagymát tettem hozzá.
Azonnal fogyasztható !

Paradicsomsaláta hámozott paradicsomból

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Paradicsomsaláta hámozott paradicsomból

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!