Hozzávalók:
Tojásparadicsom (jó a Lucullus, és a San Marzano fajta is)
póréhagyma, só, szorbit vagy cukor, kevés almaecet, valamivel több extra szűz olíva olaj.
*
Elkészítés:
Sokan nem szeretik a paradicsom héját.
Ez a saláta nekik készült !
A paradicsom hámozása rendkívül egyszerű.
Kereszt alakú bevágás rajta, majd megy forró vízbe.
Rövid ott tartózkodás után hideg vizes fürdő következik, és a héja könnyen lehúzható.
Mivel szerintem úgy könnyebb, én előtte a csumáját is kivágom.
Az így meghámozott paradicsom, minden étel készítésére kiválóan használható, így salátáéra is.
Télre konzervként is elrakható.
A meghámozott paradicsomokat vastagabb szeletekre vágtam, enyhén megsóztam, almaecetet, olívaolajat, kevés szorbitot ( cukor is jó hozzá ) valamint félkarikákra vágott póréhagymát tettem hozzá.
Azonnal fogyasztható !