Hozzávalók:
1 kg. paradicsom, (vegyesen többféle)
1 nagy fej főzőhagyma,
3 kanál olíva olaj,
2 kanál balzsamecet,
csipetnyi só, a hagymához,
füstölt sajt reszelve ízlés szerint.
*
Elkészítés:
A hagymát a legapróbb kockákra vágtam, serpenyőben kevés olíva olajon enyhén megpirítottam, majd enyhén megsóztam.
(ha lila hagymát használunk, nem szükséges, még pirítani sem ) A paradicsomokat ízlés szerint feldaraboltam, (a nagyobbakat kisebb, de tetszés szerinti darabokra vágtam, a Lucullus tojásparadicsomokat felkarikáztam ) Összekevertem az enyhén megpirított hagymával, két kanál olíva olajjal, és ugyanennyi balzsamecettel.
Sóra, borsra, és más fűszerre nem volt szükség !
Óvatosan összeforgattam, majd füstölt sajtot reszeltem rá.
Más sajttal is kitűnő, de igazán pikáns ízt a füstölt sajt kölcsönöz neki.
Hűtve tálaltam.
Kitűnő nyáresti étel volt, két személy részére elegendő, hűsítő vacsora.